Kıbrısta ucuz alışveriş

Kıbrıs'a tatile mi gidiyorsunuz? Yoksa üniversite mi kazandınız? Aa o zaman biliyorsunuz değil mi içki sudan daha ucuz. Bazen sadece gülersin. Arkadaşlar yok öyle birşey ya insanlara kulaktan dolma bilgiler vermeye ne meraklıyız. Hadi biraz öğrenelim.

İlk olarak sular genellikle 75 kuruş ila 2 lira arasında ki İstanbul'da 4 liraya yarım litre su almadım değil zamanında.

Evet içki çok ucuz 70 lik jack danniel'si 70 liradan daha azına bulabilirsin. Bira fiyatları tabi değişiyor ama ortalama 3-4 lira. 

Gelelim yiyeceklere. 

Genellikle ben alışverişimi askeriyenin içinde bulunan marketten yapıyorum. Oradaki herşey bim ücretinde fakat şunu da söyliyeyim. 330 ml kola 90 kuruş. Yani bazı şeyler daha bile ucuz. Yakın doğunun kampüsüne yürüme mesafesiyle 10 dakika olmakla birlikte girmek için tek gereken kimlik kartı. Bir de alışverişlerde nakit değil kredi kartı kullanılıyor.

Askeriye lefkoşada, Girne'de ise genellikle ucuz alışveriş için kullanılan market ordu evi. Türkiye'de de bir ara faaliyet göstermiş olan bu marketler ucuz alışveriş için birebir. Kıbrisin diğer yerlerinde ise önereceğim market kiler. Bir çok yerde bulunuyor ve genellikle büyük bir sebze-meyve standına sahip oluyor. 

Yeni birşeyler öğrenince buraya ekleyeceğim. Hepinize iyi günler dilerim 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızım sen kimlerdensin?